Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد حوزه و دانشگاه و مسئول پروژه موسوعه امام حسن عسکری(ع) گفت: در این موسوعه ۴۲ حدیث نورانی از این امام هُمام در خصوص حضرت حجت (عج) و دوران غیبت و ظهور ایشان وجود دارد. 

حجت الاسلام و المسلمین مهدی اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با اشاره به این که موسوعه امام حسن عسکری(ع) چند سال پیش به همت بخش حدیث پژوهشکده باقرالعلوم(ع) قم تدوین و منتشر شد، اظهار داشت: البته این پژوهشکده راجع به همه ائمه اطهار (ع) مجموعه آثاری را تدوین کرده که با عنوان "موسوعه کلمات" منتشر شده و در اختیار علاقه مندان است و در این مجموعه ها، صرفاً فرمایشات خود حضرات معصومین(ع) به صورت باب بندی شده و فصل بندی شده، آورده شده و در این باره زحمات علمی بسیاری هم کشیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: راجع به امام حسن عسکری(ع) نیز همین کار انجام شده به طوری که در سال 93، پروژه موسوعه ایشان به همت پژوهشکده باقرالعلوم(ع) به اتمام رسید و چاپ هم شد، اما باید این توضیح را بدهم که در خصوص موسوعه امام حسن عسکری(ع) دو کتاب چاپ شد ، به این معنا که نسخه اول توسط دوستان در پژوهشکده منتشر شد و نسخه دوم نیز در زمانی که بنده در آن جا مسئولیت داشتم، با بازبینی های فراوان و افزودن یک سری احادیثی که از قلم افتاده بود، آن هم در سایه تحقیق و کار علمی دقیق، انتشار یافت.
این محقق حوزوی همچنین در ادامه ابراز داشت: امام حسن عسکری(ع) در هشتم ربیع الثانی سال 232 در شهر مدینه متولد شدند و در سال 260 هجری قمری نیز به شهادت رسیدند. ایشان سه ساله بودند که همراه پدر بزرگوارشان امام هادی(ع) از مدینه به منطقه عراق و شهر سامرا تبعید شدند.
وی اضافه کرد: در واقع خلفای بنی عباس بر اساس روایاتی که از پیامبر اکرم (ص) داشتند، هر چه زمان به دوران امام دوازدهم نزدیک تر می شد، سخت گیری بیشتری علیه خاندان عصمت و طهارت روا می داشتند و در آن مقطع زمانی، سامرا نه یک شهر بزرگ بلکه در واقع پادگان نظامی بود و چون نسبتاً منطقه خوش آب و هوایی بود، در برهه ای، آنجا محل خلافت و عمارت قرار داده شده بود.
اسماعیلی گفت: از آن جا که امام دهم و یازدهم، در داخل این پادگان و بین لشکری ها محصور و به نوعی زندانی بودند، لقب عسکریین به ایشان داده اند، ضمن آن که همه مورخین به این نکته اشاره کرده اند که دستگاه خلافت می خواست به هر شکلی که شده به این وسیله یا از ولادت امام دوازدهم جلوگیری کند یا لااقل از این مساله مطلع شود که چه زمانی منجی بشریت به دنیا می آید تا به خیال خود، ایشان را از بین ببرند.
وی یادآور شد: امام عسکری(ع) در سن 22 سالگی به امامت رسیدند و دوران امامت حضرت نیز تنها شش سال طول کشید و ایشان در سن 28 سالگی به شهادت رسیدند.
وی بیان داشت: نکته مهمی که نه تنها درباره شخصیت و سیره امام حسن عسکری(ع) بلکه در ارتباط با همه ائمه اطهار(ع)، صادق است این که امامان ما هیچ گاه با خلفای زمان خود،  باب مراوده و دوستی و هم نشینی نداشتند و از آن سو هم البته کاری نمی کردند که آن ها را تحریک کنند، در عین حال مبارزات خویش را به شکل مخفیانه علیه دستگاه ظلم و جور در سایه تقیه دنبال می کردند.
این استاد حوزه همچنین گفت: امام حسن عسکری(ع) علاوه بر تبلیغ دین و ارشاد مردم و توجه دادن جامعه به قرآن و اهل بیت و ترویج سبک زندگی اسلامی که همه امامان انجام می دادند، مسئولیت سنگینی نسبت به بقیه ائمه(ع) بر دوش داشتند و آن هم آماده سازی مردم برای دوران حضرت مهدی(عج) است که این مساله شامل ولادت ایشان و به خصوص دوران غیبت صغری و غیبت کبری می شده است.
وی تأکید کرد: در واقع یکی از رسالت های اصلی ایشان، تلاش در جهت مهدی باوری است چه آن که این بزرگوار ،پدر مصلح کل است، ضمن آن که نباید از ابعاد شخصیت معنوی و اخلاقی و مبارزات سیاسی امام حسن عسکری(ع) نیز غافل شد.
اسماعیلی گفت: امام صادق(ع) در حدیث معروفی می فرمایند:" من اگر زنده باشم و مهدی(عج) ظهور کند، خدمت گزار او خواهم بود و این فرمایش حضرت به خوبی نشان از اهمیت مساله دارد و لذا رسالت مهم امام حسن عسکری(ع) این است که سخت ترین کارها را برای نشان دادن امام به دوستان و معرفی ایشان انجام می دادند.
وی افزود: وهابیون و مخالفان شیعه همواره می کوشیده اند که ولادت و وجود امام مهدی (عج) را تکذیب کنند و در این راستا از ظرفیت فضای مجازی و رسانه ها نیز نهایت استفاده را کرده و می کنند.
وی ابراز داشت: در موسوعه امام حسن عسکری(ع) ، چهل و دو سخن و حدیث از ایشان درباره حضرت مهدی (ع) وجود دارد که شامل ماجرای ازدواج بانو ملیکا یا حضرت نرجس خاتون(س) با امام یازدهم تا کیفیت و زمان ولادت حضرت حجت (عج) و دوران امامت و غیبت ایشان است و در این جملات، اوصاف و مشخصات حضرت مهدی موعود نیز به چشم می خورد.
مدیر پروژه موسوعه امام حسن عسکری(ع) ادامه داد: در واقع حضرت با همه سخت گیری های دستگاه خلافت عباسی، نسبت به این قضایا بسیار پرتلاش بودند و دقت بالایی می نمودند که مهم ترین مطلب یعنی زمینه سازی برای دوران امام مهدی و توجه دادن ذهن شیعیان و محبان نسبت به این مساله به خوبی انجام شود.
وی افزود: هنوز هم متاسفانه عده ای در وجود امام زمان(عج) تشکیک می کنند اما اسناد معتبر و روایت های حدیثی بسیاری در این باره وجود دارد ، از جمله احادیثی که از جناب احمد بن اسحاق قمی به دست ما رسیده است؛ ایشان از اصحاب امام یازدهم و از چهره های شاخص روات حدیثی و فرد مورد وثوقی است که مسجد امام حسن عسکری(ع) در قم به دستور امام یازدهم و از سوی ایشان ساخته شده است.ایشان می گوید که امام حسن از من دعوت کردند و وقتی به خدمت ایشان رفتم فرزند ایشان یعنی حضرت حجت(عج) را دیدم که کودکی سه ساله بود و من ایشان را زیارت کردم.
وی اضافه کرد: امام عسکری(ع) در واقع این کار را می کردند تا مساله جانشینی بعد از ایشان و ولادت مصلح کل برای مردم ثابت شود و دشمنان نتوانند در ذهن محبان و شیعیان تشکیک کنند، کما این که احمد بن اسحاق در راه برگشت به قم هر کجا که می رسید به دوستان و شیعیان اهل بیت (ع) مساله را به خوبی تبیین می کرد تا مهدی باوری و مهدی یاوری در جامعه زنده بماند.
اسماعیلی در خاتمه اظهار داشت: در حدیث معتبری از امام حسن عسکری(ع) داریم که تأکید کردند، فرزندم غیبتی خواهد داشت که در زمان او کسانی که اعتقاد به قرآن و توحید و امامت و ولایت و ... دارند، نجات پیدا نخواهند کرد مگر کسانی که خدا به آن ها توفیق دهد که بر امامت حضرت حجت(عج) باقی بمانند و این توفیق برای شیعیان و منتظران واقعی حضرت است که برای فرج ایشان دست به دعا برمی دارند تا به خواست خدای متعال، هر چه زودتر ، موعد ظهور منجی عالم بشریت فرا برسد.

پایان پیام/414

منبع: شبستان

کلیدواژه: امام حسن عسکری میلاد امام حسن عسکری ع امام حسن عسکری ع امام یازدهم دوران امام حضرت حجت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۱۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدیث روز | نتیجه نافرمانی پدر و مادر

روایت زیر از کتاب «بحارالأنوار» منتشر می‌شود.

امام هادی علیه السلام:

اَلعُقُوقُ یُعَقِّبُ القِلَّةَ ویُؤَدّی إِلَی الذِّلَّةِ

نافرمانی پدر و مادر کمبود را به دنبال دارد و به خـواری می کشـد.

بحارالأنوار، ج ۷۴ ، ص ۸۴

دیگر خبرها

  • برگزاری اجتماع «فرمانده مهدی» در مهریز
  • حدیث روز | نتیجه نافرمانی پدر و مادر
  • روزگاری جامعه مداحی از مراجع تقلید اجازه نقل حدیث می‌گرفت
  • دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی
  • بر سر سفره بزرگ فقهی، کلامی و عقلی امام صادق (ع)نشسته‌ایم
  • امام جمعه رفسنجان درباره دلیل استعفایش چه گفت؟
  • ترمیم ترکیدگی لوله آب در خیابان حضرت مهدی (عج) در یزد
  • ردپای انگلیسی‌ها در حدیث امام صادق (ع)/ ساخته‌های ذهنی یک منبری
  • ترکیدگی لوله آب در خیابان حضرت مهدی (عج) در حال ترمیم است
  • علت استعفای امام جمعه رفسنجان چه بود؟ | کرمان حاضر به ارسال استعفای من به تهران نشد...